2016 m. sausio 6 d., trečiadienis

Kugelis su karka.

Kugelis yra gerai, bet kugelis su karka yra dvigubai geriau. Teisybę pasakius, tikras kugelis man asocijuojasi su kaimu ir kugeliu, keptu per naktį puode, krosnyje, kai iš vakaro pašaunama tarkė su panardinta kiaulės koja ar pusgalve. Namuose, žinoma, tokios pramogos negaliu sau leisti, tai sukuosi kaip galiu. O štai ir rezultatas:


Viską pradėjau nuo to, kad nuskutau pora kilogramų bulvių. Toliau pasiėmiau karkutę ir išėmęs kaulą supjausčiau ją stambiais kubeliais (2x2cm). Kiaulieną apkepiau ant keptuvės, pagardindamas juodaisiais pipirais, keliais lauro lapeliais ir druska. Kol karkutė spragsi keptuvėje, nusilupau 4 svogūno galvas ir susipjausčiau bryzelį rūkytos šoninės, ale lašinių.


Apkepintą kiaulieną perdedu į skardą ir iš karto užkaičiu pasispirginti supjaustytą šoninę su smulkiai pjaustytais svogūnais. Kol ruošiasi spirgai, susitarkuoju bulves. Į tarkę supilu spirgus. Viską išmaišau. Užsikaičiu gerą stiklinę pieno ir užvirinu. Virintą pieną taip pat supilu į tarkius. Viską išmaišau, dar pagardinu juodaisiais pipirais. Papildomos druskos nededu, nes nuo spirgu jos turėtų būti pakankamai. Paruoštus tarkius supilu į skardą ant jau ten esančių karkos gabaliukų. Viską pašaunu į 180 laipsnių orkaitę. Kepu pusantros valandos.
Puikus patiekalas šaltos šiemos vakarais - kugelis. Žiemą kalorijos niekam nepakenkė :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą